T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / URLA - Özbek Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz Özbek İlköğretim Okulu, 1926 yılında, 3. sınıfa kadar eğitim-öğretim yapan ve tek derslikli bir ilkokul olarak hizmet vermeye başlamıştır.

 

1935–1936 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim süresi 5 yıla çıkarılmıştır. Bu süreçte eğitim-öğretim hizmeti genellilikle tek öğretmenle sürdürülmüştür.

Daha sonra okul binası devlet-köylü işbirliğiyle, taş malzemeyle ve iki derslikli bir bina olarak yenilenmiştir.

1975 yılında, artan öğrenci mevcudu dikkate alınarak okul binası üç dersliğe çıkarılmıştır.

1992–1993 eğitim-öğretim yılında okulumuz, müstakil beş sınıflı bir okul olarak hizmetini sürdürmeye devam etmiştir.

Eğitim-öğretim süresinin sekiz yıla çıkarılmasıyla 1998 yılında okulumuzda II. Kademe eğitim-öğretim hizmetine başlanmış, ihtiyaç doğrultusunda ve köy kaynakları kullanılarak okul binasına üç derslik daha ilave edilmiştir.

2000–2001 eğitim-öğretim yılında, verilen hizmetin kalitesini yükseltmek amacıyla, yine köy kaynakları kullanılarak okulumuz bünyesinde yeni bir Fen Bilgisi laboratuarı, 2002´de ise okul kütüphanesi inşa edilmiştir.

2004 yılında, öğrencilerimizin öğrenim kalitesini yükseltmek amacıyla okulumuz bünyesinde bir Teknoloji Laboratuarı kurulmuş ve öğrencilerimizin bilgisayar deneyimlerinin hızla geliştirilmesi sağlanmıştır.

Bir dönem 5216 nolu yasanın yürürlüğe girmesiyle köyümüz Özbek, ilçemiz Urla´nın bir mahallesi statüsünü kazanmışsa da, 2011 yılında yeniden köy statüsüne alınmıştır.

Okulumuz Özbek İlköğretim Okulu bugüne kadar 649 öğrenci mezun etmiştir. Bu mezunlar arasından, yurdumuzun değişik bölgelerinde görev yapan birçok öğretmen, subay, doktor gibi meslek sahibi kişiler çıkmıştır.

Ayrıca Özbek nüfusunun okuma oranının % 97 olduğunu da belirtmek gerekir. Şu anda Özbek İlköğretim Okulu 92 öğrenci mevcudu, bir müdür, bir müdür yardımcısı, altı branş ve dört sınıf öğretmeni ve bir anasınıfı öğretmeniyle eğitim-öğretim hizmetine devam etmektedir.

Okul

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2015 - Güncelleme: 20.01.2015 23:31 - Görüntülenme: 1676
  Beğen | 0  kişi beğendi